Днес е премиерата на детския спектакъл „И възрастните са били деца“

В днешния следобед, от 18 часа, е премиерата на детския спектакъл „И възрастните са били деца“. Представлението ще е в зала 2 на Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“ – Смолян.

Спектакълът е създаден по текстове на две любими книжки – „Малкият принц“ и „Мечо Пух“. Авторите – Антоан Дьо Сент Екзюпери и Алън Милн, успяват да завладеят сърцата и на малките, и на възрастните читатели.

„Всъщност, нашето представление е обяснение в любов към ЧЕТЕНЕТО. Четенето като полет, като приключение. Четящите хора са хвърчащи. Те се въздигат в световете на любимите книги и откриват нови и важни неща. При това с най-голямо удоволствие! Сприятеляват се с героите, обикват ги. От сцената ще прелетим до астероида Б-612 и до Голямата гора. Очакват ни срещи с Малкия принц, Пустинната лисица, Мечо Пух и Прасчо, Кристофър Робин. С какво ще летим? Тайната на летежа е в четенето. Артистите са научили една специална песен, в която се разкрива това вълшебство. Ш-ш-ш-т, не казваме повече… Елате в театъра и ще чуете и видите. А може и да научите тази песен“, се казва в поканата от Храма на Мелпомена.

Ето екипа, създал спектакъла:
Драматургия и режисура: Елза Лалева
Сценография: Анна Янакиева
Музика: Петър Радевски
Актьори: Божана Мановска, Десислава-Минчева Тодорова, Гергана Либова, Борис Хаджийски
Художник-изпълнители: Анна Пулиева и Дичо Капушев