Днес и утре от 11 до 16:30 ч. спират движението по пътя Средногорци – Рудозем

Днес и утре (18-ти и 19-ти юни) се спира движението между 125-ти и 129-ти км на второкласния път Средногорци-Рудозем за извършването на взривни работи в участъка, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Обходният маршрут е по направлението: Средногорци – Смолян (кв. Устово – кв. Райково) – Рудозем и обратно.

На 19 юни от 6 ч. до 8 ч. преминаването през отсечката за всички видове моторни превозни средства ще се регулира със светофарна уредба.

В момента по Програмата за трансгранично сътрудничество „ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014-2020 г.“, финансирана чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет, се реконструира 7-километровата отсечка между Рудозем и Средногорци. Инвестицията е за близо 11 млн. лв. с ДДС.

Строителните работи включват подмяна на асфалтовата настилка, подобряване на отводняването, ремонт на подпорни стени и мостово съоръжение, обрушане на скалните откоси и на необходимите места ще се монтират предпазни стоманени мрежи. За допълнително укрепване на откосите е предвидено затревяване, засаждане на дървета и храсти. Основно ремонтираният път ще бъде с нови ограничителни системи, пътни знаци и хоризонтална маркировка.