Катастрофа по пътя към Вълчи камък, 4-ма пострадаха, младеж се бори за живота си

Четирима души са пострадали по време на туристически тур. Катастрофата е станала, докато те били транспортирани към известната атракция „Вълчи камък“ край девинското село Гьоврен завчера. Местността се намира на около 4 км от разклона за селото.

Сигналът е бил подаден към 11,50 часа. Екипи от ФСМП – Девин, сектор „Пътна полиция“ и  „Пожарна безопасност и защита на населението установили, че товарен автомобил „Мицубиши L 200“ със смолянска регистрация се е преобърнал под пътя.

Джипът бил управляван по черен горски път от 19-годишния Мустафа Устов от Гьоврен. В един участък загубва управление над автомобила и той се претъркаля.

Ранени са 4-ма души. 44-годишна жена от София е с фрактура на таз и лява ключица.

Пострадали са и двама мъже – на 45 и 54 г. от София, единият от които   с множествена фрактура на петата, а другия е с контузия на гръден кош, освободен е за домашно лечение.

14-годишния Джамер Юреклиев от с. Гьоврен е с разкъсан далак, спукани 14 ребра и с множество фрактури. Той е  с опасност за живота.

Всички са транспортирани в МБАЛ „Братан Шукеров“, където им е оказана спешна помощ.

Младежът  е опериран и е в стабилно състояние, но е с опасност за живота, а жителите от София са  транспортирани в УМБАЛСМ  „Н. И. Пирогов“.

Водачът е задържан за срок до 24 часа.

Пред журналисти в Смолян Велизар Шанов, който е изградил и стопанисва атракцията, обясни, че Мустафа имал шофьорска книжка и помолил да вземе личния му джип.

„Този джип няма нищо общо с дружеството. И друг път съм му давал джипа, сега го поиска, за да се разходят без да уточнява къде. Разбрах, че ще си правят пикник. Нямам представа, кога в джипа се е качило 15-годишното момче“, каза още Шанов.