Доброволци чистиха село Полковник Серафимово

На 15 май, събота, 12 доброволци се включиха в поредна акция за почистване на село Полковник Серафимово. Бяха почистени местата за боклук, главните пътища и два различни участъка в близост до реката. Участваха доброволци, дошли от Смолян, Смилян и нашето село. Събрани бяха цели 36 торби с боклук от природата, съобщи Радка Тунева-Янчевска.

Приблизително 95% от боклука са пластмаса за еднократна употреба, останалите 5% са рециклируеми твърди пластмаси и стъкло, които са сортирани в новите съдове за разделно събиране, любезно предоставени ни със съдействието на община Смолян.

За съжаление, открихме незаконно сметище на хълма до реката точно зад селския магазин.

Огромни благодарности за даренията от Meadows in the Mountains Festival, Little Angels Rescue BG, The PINK HOUSE и механа АИДА. Без всички тях това не би било възможно.

От това, което успяхме да почистим става ясно, че имаме много повече работа, преди да съберем абсолптно всеки боклук в селото – допълва още Янчевска.

Решихме да организираме почистването на тези боклуци поне веднъж месечно, като вярваме, че и други могат да се присъединят към нас в бъдещи събития …

Убедени сме, че заедно можем да направим селото ни чисто и за пример в Родопите – добавя тя.