Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Доброволци пожарникари от Смолян и Зул спаха в селско читалище

Една нощ в читалището на село Кошница са преспали доброволци пожарникари от Смолян и германския град Зул. За нощувката там им осигурили туристически легла. По една нощ младите пожарникари от побратимения на Смолян град изкарали в български семейства.

Съвместният лагер на младежките доброволни противопожарни формирования от двата града се проведе от 29-ти юли до 6-ти август, а в него взеха участие 17 младежи от Германия и 19 от България.

Посещението на младежите от Зул не е за първи път, а смолянчани им гостуваха миналата година.

По време на престоя им в района смолянските огнеборци им подготвиха редица дейности, в това число и забавни.

Гостите разгледаха пещерата „Голубовица“, направиха каньонинг в Гарга дере, гостуваха на читалището в с. Кошница, посетиха парк Амзово, очароваха се от гледката и спектакъла на Момчиловата крепост. Взеха участие в подготвената „Градска игра“ за опознаване на забележителностите на града ни. Гостуваха на кмета на Смолян Николай Мелемов, на директора на РД ПБЗН комисар Симеон Цървуланов.

„Интересен момент на лагерниците беше нощувката в читалището на с. Кошница, където всички заедно спяха на туристически легла. Имаше и ден, в който всяко от германските деца, нощуваше в едно българско семейство. От самото начало на лагера младежите бяха разделени на смесени групи. Възложена им бе задача до края на престоя си да представят „Пожарната през моите очи“. Усмивки породи и състезанието по готвене. Децата се справиха страхотно, полагайки усилия да сготвят най-вкусните гозби за пред журито“, съобщиха от полицията.

Посещението на групата от Германия се осъществява с финансовата и логистичната подкрепа на община Смолян.

 

Facebook Comments