ДПС изгони председателя си в Доспат, номинира 5-ма за кмет на Смолян

Пет номинации за кмет на община Смолян има Движението за права и свободи. Продължават разговорите да намерим най-добрия вариант, но петимата номинирани, ако потвърдят естествено желанието си, ще бъдат поканени за среща с централния щаб, съобщи пред журналисти областният лидер на Движението Салих Аршински.

Изискването по думите му е било във всяка община да се номинират минимум трима кандидати. Ако е само една, трябвало общинската структура да представи обосновка.

В Девин кандидатът ще бъде от коалиция. Нотариусът Здравко Иванов бе номиниран за кандидат на БСП, но той ще бъде подкрепен и от ДПС. Коалиционна ще е и листата за местния парламент. „Ще бъдем в коалиция с всички политически сили, които желаят смяна на статуквото, и с обща листа“, обясни Аршински.

В община Неделино решението на ДПС е да подкрепят като независим сегашният кмет Боян Кехайов. По думите на Аршински той е служител на МВР и по закон няма право да е представител на политическа сила. Вероятно Кехайов ще бъде подкрепен и от други политически формации, но ДПС там ще участва със самостоятелна листа.

За Борино, Мадан и Рудозем ДПС излъчва сегашните кметове – Мустафа Караахмед, Фахри Молайсенов и  Румен Пехливанов.

В Златоград се очаква ДПС да има свой кандидат и самостоятелна листа.

В Чепеларе номинацията за кандидат на ДПС е само една – Анета Пашалиева, която е експерт счетоводител.

„В Доспат ще бъде война. В изборите в Доспат ще включим максимално целия наличен ресурс на партията, както искате го четете. Много се надявам, че след тези избори географията на ДПС ще бъде разширена като кметове, които управляват. Задачата ни за Мадан, Рудозем и Борино е кмет на първи тур, мнозинство общински съветници. Задачата ни за Неделино е подкрепеният от нас да бъде кмет и да имаме брой общински съветници, с който да се управлява спокойно общината, за да се игнорират всички субекти, които изнудваха кмета“, заяви още Аршински.

Той съобщи, че от 2-ри септември ръководството на ДПС в Доспат е освободено. Това е председателят на общинската структура Атанас Пържанов и още петима човека. „Причината е несправяне с номинационната кампания и обосновани сигнали, че са правени опити за дискредитиране на потенциалните наши кандидати или колаборация със сегашния кмет на община Доспат г-н Елин Радев“, допълни Аршински.