Двама блъснати пешеходци в Смолян вчера, трима хванати с дрога в Рудозем

Двама пешеходци са били блъснати от коли вчера в Смолян, които са без опасност за живота. Четирима пък са били хванати от полицията да притежават дрога или да шофират упоени.

Около 07,25 часа сутринта на ул.“Евридика“ в Смолян,  преди кръстовището с ул.“Елица“, лек автомобил „Субару Форестър“, управляван от С.А. на 36 години от село Момчиловци, блъска пресичащата пътното платно 77- годишна пешеходка. Пострадала е получила фрактура на лявото рамо. Причините за инцидента са в процес на изясняване.

Около 17:05 часа пък на кръстовището, образувано от ул.“В. Райдовски“ и ул.“К. Маджаров“ лек автомобил „Шевролет Каптива“, управляван от С.К. на 50 години от рудоземското село Елховец, блъска пресичащия пътното платно 73-годишен пешеходец, който е с охлузна рана на главата, натъртване на врата и десният крак.

Четирима са задържани в рамките на проведената специализирана полицейска операция за предотвратяване и разкриване на престъпления, свързани с притежаване и разпространение на наркотични вещества, управление на автомобил под въздействието на наркотични вещества или алкохол и за противодействие на конвенционалната престъпност.

Установени са два случая на държане на наркотични вещества, един случай на управление на автомобил под въздействието на наркотични вещества и един случай на извършена хулиганска проява.

Бързо производство е започнато срещу 28-годишния В.Б.  от Рудозем, който вчера около 19.20 часа на ул.“Хан Аспарух“ в Рудозем управлявал лек автомобил „Ауди 80“ след употреба на наркотични вещества – тетрахидроканабинол, установено с техническо средство. Водачът е отказал кръвна проба, задържан е за срокдо 24 часа.

Колата „Ауди 80“ на 28-годишния А.Д. от рудоземското село Елховец била проверена около 19.25 часа. На барчето между предните седалки в полиетиленов плик младежът държалсуха растителна маса с бруто тегло 3,68 грама, която при направения полеви наркотест е реагирала на марихуана. Намереното високорисково вещество е иззето, а 28-годишният А.Д. е задържан за срок до 24 часа.

Бързо производство е започнато и срещу 29-годишния Н.Ч. от село Елховец, в стаята на който  е открита суха тревна маса с бруто тегло 0.45 грама, реагираща на марихуана. Наркотикът е иззет, а притежателят му е задържан за срок до 24 часа.

26-годишния К.Т. от Рудозем е задържан за извършена от него хулиганска проява. Около 21.20 часа снощи в Рудозем, на ул.“Капитан Петко Войвода“ между блок 17 и 15 той нанесъл удар в областта на окото на 27-годишен свой съгражданин, след което е избягал и се е укрил. Няколко часа по-късно е установен и задържан. Предстои материалите по преписката да бъдат представени в Районен съд – Мадан за вземане на отношение по УБДХ.

Facebook Comments