Двама починаха от коронавирус в смолянската болница

Със съжаление съобщавам, че двама от пациентите, диагностицирани с позитивен резултат за коронавирус COVID-19, не успяха да се преборят с болестта и починаха през изминалата нощ в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ в Смолян.
Първият от тях е 85-годишния мъж от община Смолян, който бе с двустранна пневмония и съпътстващи заболявания. Интубиран е в интензивно отделение преди няколко дни. Вторият смъртен случай е на жена на 73 години от Девин. Тя е с положителна проба, чийто резултат е потвърден късно снощи. Постъпва с бронхопневмония в областната болница, но е с множество усложнения поради сърдечни и онкологични заболявания, съобщи областният управител Недялко Славов.

Общо три нови случая на заразеси с коронавирус има в Смолянско, единият от които е на починалата жена от Девин.
Вторият пациент е 61-годишен мъж от Смолян, приет е в инфекциозно отделение в областната болница с бронхопневмония. Третият пациент е жена на 70 години от Чепеларе, също с бронхопневмония. Приета е в инфекциозно отделение за лечение.

„След този принос на нашата област към мрачната статистика, отново бих призовал са стриктно спазване на противоепидемичните мерки от всички! Нека го правим с отговорност към тези, които са най-уязвими и до голяма степен неспособни да се справят с болестта-възрастните хора! Благодаря на всички, които изтърпяват неудобствата, ограниченията и последствията от извънредното положение, притесняват се за бъдещето си и се тревожат от ситуацията, но трябва да продължим така още известно време, за да ограничим разпространението на вируса и да съхраним здравето си! Имаме ли здраве, всичко останало ще се подреди! Както се вижда, никой не е застрахован… И особено хората на преклонна възраст!“, казва още Недялко Славов.