Две отсечки по пътя Девин-Кричим за над 44 млн. лв. възлага АПИ

Рехабилитация на две отсечки от пътя между Девин и Кричим за общо 44 289 074 лв. без ДДС възлага Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

От днес в Агенцията приемат оферти за изпълнители.

Дължината на двата обекта е почти 36 километра и половина без прекъсване. Тоест, залагат се по 1,2 млн. лева на километър вложение за рехабилитация.

Участъците са разделени на два лота, което значи, че ще се кандидатства поотделно.

Единият лот с №22 е с дължина 21,193 км. Той започва от девинското село Лясково и свършва точно на границата между Смолянска и Пловдивска област. Индикативната му стойност е 24 950 846 лв. без ДДС.

Лот 23 започва от границата между двете области и свършва в началото на град Кричим. Общата му дължина е 15,291 км, а индикативната стойност – 19 338 228 лв. без ДДС.

Пътят между Девин и Кричим е третокласен и основна пътна връзка между двата района.

С рехабилитацията на тези отсечки ще се подобри състоянието на настилката, ще се осигури оптимална скорост на пътуването и безопасни условия за движение, сочат от АПИ.

Срокът за изпълнение на строително-монтажните дейности е 15 месеца. Обществената поръчка се възлага въз основа на икономически най-изгодната оферта. Кандидатите могат да подават офертите си до 17.30 ч. на 26 юни 2017 г.

Финансирането е осигурено по програма „Региони в растеж“.

Очаква се скоро да се отворят процедурите за рехабилитация и на още две отсечки в областта ни по същата програма. Те ще се обявят в общ лот. Единият участък започва от кръстовището на околовръстния път на Смолян, разклона за Мугла, изхода на Смолян до ресторант „Рибката“ в посока Девин (3,331 км). Вторият обхваща цялото разстояние между Стойките, Широка лъка и Девин (23,884 км).

Facebook Comments