Една млада любов от Родопите завърши с убийство в Германия

Рудоземското село Корита е потресено от вестта за трагичната кончина на 24-годишната Меди Челебиева в Германия. Една млада любов, извървяла къс житейски път от Родопите до чужбина, завърши с убийство.

За кърваво убийство на третия етаж от небостъргача на улица Frankfurter Straße съобщава и немският таблоид „Билд“ на 8-ми април.

Според публикацията предишната нощ полицията открила трупа на бременна 25-годишна жена в Бад Наухайм.

Ден по-късно 24-годишният й съпруг Кирил бил арестуван в магазин за хардуер по подозрение за непредумишлено убийство. Експертизата според „Билд“ сочела категорично, че мъжът бил психично болен. По искане на прокуратурата той бил настанен в психиатрична болница.

Германският таблоид е описал жестоки, но непотвърдени подробности около случилото се, които от етични съображения Пламък.бг се въздържа да цитира.

Съмненията в огромна степен са, че става въпрос за убийство от страна на мъжа й, много е тежка ситуацията. Момичето е от прекрасно семейство, което сега е съсипано. Младите са работили в Германия, сестрата на момичето също работи там. Какво точно е станало, никой не знае със сигурност. Момчето е от някъде около Пловдив. Говори се, че са претърпели някаква катастрофа, а после са се прибрали. Това е било едно от обясненията, че едва ли не е починала от травмите от катастрофата. Това е неговата версия, а разследващите работят усилено по версията за убийство“, разказват от селото. Но нямало още окончателно произнасяне на немската прокуратура, за да могат да освободят тялото.

В района събират пари, за да помогнат на опечаленото семейство да плати за транспорт на тленните останки на момичето.

„Общината ще помогне с финансови средства, защото родителите й не са заможни хора, а транспортирането на починал е много скъпо. Нямам точно представа колко ще струва, но е над 4 хиляди лева. Утре имаме заседание на комисии към Общинския съвет и те ще решат, но при всички случаи ще помогнем на семейството. Общината ще помогне със средства и с помощ при организацията на погребението“, заяви кметът на Рудозем Румен Пехливанов.

Под снимките във фейсбук профила на Кирил Челебиев негови познати са писали кометари от типа: „Убиец“, „Погуби живота на хубавото момиче… Изрод!“, „А ти направо убиваш след като се усмихваш с години! Доживотен затвор!“, „Дайте го на роднините тоя боклук. Убиец!“.

Пламък.бг поднася искрените си съболезнования на родителите и близките на момичето!

Снимки: В-к „Билд“