ИзбориПолитикаРегиона

Елин Радев спечели кметската надпревара за Доспат

Досегашният кмет на Доспат Елин Радев се пребори за трети кметски мандат в Доспат. С 63,85% или 3098 гласа той победи съперника си Владимир Делиев от местна коалиция ПП-ДБ-ИТН, който получи подкрепата на 1692 свои съграждани.

Само те двамата бяха кандидатите за кмет на Доспат.

В новия общински съвет ГЕРБ ще е с осем съветника, коалицията ПП-ДБ-ИТН – с 4-ма, а ДПС – с един.

Кмет на Късак още от първи тур е Касим Кехайов от ГЕРБ, на Црънча – Недко Хаджиев (ГЕРБ), на Бръщен – Кемал Бошнаков (ГЕРБ), на Змеица – Жана Дертлиева (ГЕРБ), и на Любча – Веселин Минов (ГЕРБ).  

В Барутин кандидатите на МК „ПП-ДБ и Има такъв народ“ Евгения Делиева и Радослав Чолаков отиват на балотаж идната седмица. В Чавдар кандидатът на ГЕРБ Валентин Вазов ще се яви на втори тур с Емил Кушев от БСП.   

Във фейсбук профила си Елин Радев написа следното: 

Искам да изразя огромната си благодарност за подкрепата, която ни оказахте в изборите за общински съветници и кметове на 29-ти октомври.
Резултатите от изборите сочат, че жителите на Община Доспат имат активна гражданска позиция – те излязоха и гласуваха, и то активно.
Благодаря на всички, че отново ми се доверихте, гласувахте за кандидатите ни на общински съветници и кметове. Искам най-официално да поздравя всички наши кандидати, които са избрани – общински съветници и кметове, а на тези които отиват на балотаж на 5 ноември – успех!
Местните избори показаха за пореден път че ПП ГЕРБ е първата политическа сила.
Вашият избор ме задължава да продължим да работим за развитието на Община Доспат, защото нашата община с Вашата подкрепа наистина заслужава повече!
Благодаря на всички членове на секционните комисии, на Общинската избирателна комисия, на общинските служители, на органите на реда, които взеха участие в организацията на местните избори.
Сигурен съм, че заедно ще успеем!
error: Защитено Съдържание!