Финал на конкурсите „Аз раста патриот” и „С очите си видях доброто“

Бяхме окрилени от големия интерес към първото издание на конкурса „Аз раста патриот“. Това ни даде заряда и силите и тази година да проведем второто му издание. Още по-големият интерес сега ни дава основание да мислим как да го превърнем в ежегоден и да го утвърдим като сериозна инициатива за нашия регион”. Това заяви областният управител Недялко Славов в приветствието си към участниците, техните родители, учители и гости на  церемонията по официалното награждаване на победителите и участниците в конкурса. 

„Гледайки снимките на децата в народни носии, виждаме, че за тях патриотизмът не е поза, а вътрешна потребност и убеждение – нещо, което ги кара да се чувстват щастливи, а за нас е важно да даряваме на нашите деца щастие”, добави Славов.

Конкурсите за снимка на дете в народна носия „Аз раста патриот“ и за есе на тема „С очите си видях доброто“ са инициирани от журналистката Петя Гайдарова и се проведоха под патронажа на областния управител.  

Награждаването на участниците бе спонсорирано „Михалково“ АД. Управителят на дружеството Димитър Дългъчев  отбеляза, че конкурсът „Аз раста патриот“ има потенциал да се превърне в емблематично събитие за региона ни. Вдъхновени от снимките на деца в народни носии и посланието, което се предава чрез тях, компанията за бутилиране на минерална вода ще използва някои от фотосите за изготвяне своя календар за 2018-та година.

В периода за подаване на снимки на деца в народни носии и разкази на тема „Видях доброто“ се включиха над 160 участника на възраст от 1 до 18 години. Определянето на победителите беше изключително сложна задача за журито, което трябваше да отличи участник във всяка от възрастовите категории.

Във фотоконкурса победителите са: Любов Манджукова в категорията от 1до 4 г.; в категорията от 5 до  7 г. – Нанси Филипова и г-н Андонов; от 8 до15 г. – Йорданка Згурова; от 16 до 18 г. – Василена Паричкова

При груповите участници са отличени група „Синчец“,  ДГ № 1 – Неделино, получи награда в категорията от 1 до 4 години; от 5 до 7години – Детска градина „Зорница“ – Смолян; от 8 до 15 г. – ОУ  “ Гео Милев“в село Грохотно.

2-годишната Александра Караджова получи специалната награда на Петя Гайдарова.

Специална награда за масово участие спечели Детската градина в село Бръщен.

Специална награда на публиката и на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Смолян директорът Петя Пампорова връчи на Александър Руженов от с. Баните.

Специална награда на експертите на Областна администрация Смолян спечели Сара Кисимова, с. Елховец.  

Специална награда на Областния управител за семейна традиция спечели семейство Драганови от Златоград.

Сред участниците с разкази на тема „Видях доброто” в категорията 5-8 клас беше отличен Хари Калфов, а във възрастовата група от 8 до 12 класСевги Терзиева.

Всички деца бяха наградени с грамоти и подарък от компанията за бутилиране на минерална вода „Михалково” АД.

Обичаната родопска певица Росица Пейчева поздрави всички участници и гости.

Facebook Comments