Фирма „ЕМЕ“ дари на педиатрията апарат за лесно и безболезнено откриване на вени

Смолянската фирма „ЕМЕ“ АД направи ценно дарение на Отделението по педиатрия към МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“. Апаратурата, която е от най-ново поколение и най-модерната в България, е за лесно откриване на вени при деца и възрастни.

В четвъртък веноскопът бе връчен от дарителите д-р Елена Милева – Волф и инж. Петър Милев – изпълнителен директор на фирмата.

На събитието присъства зам.-директорът на МБАЛ Смолян Недялка Стаевска, началникът на отделението д-р Емил Шалдъров, старшата сестра Стефка Илиева.

Стаевска благодари от сърце за получената апаратура и връчи благотворителен адрес от името на изпълнителния директор д-р Марин Даракчиев.

„Изказваме най-дълбока признателност и благодарност от името на целия колектив на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД към проявения дарителски жест. Казват, че няма „по-висок човек от този, който се е навел, за да ти помогне“. Чрез своята дейност служите като пример за благородство. Дълбоко хуманният Ви жест има не само материално изражение, а и духовно, защото ни кара да си припомним морални ценности и устои, като доброта, помощ към ближния и благотворителност“, каза зам.-директорът на здравното заведение.

„Мечта ми за веноскоп е от три години. Преди около два месеца я споделих и една сърцата жена я направи реалност – изпълни моята мечта“, сподели старшата сестра на отделението Стефка Илиева.

Апаратурата ще бъде много полезна не само за медицинския персонал, а и за малките пациенти.

„Има състояния, при които не е лесно да се намери вена. Уредът показва колко е напълнена вената, на каква дълбочина е тя и пр. Сега предстои да се обучим да работим с веноскопа“, допълни Илиева.

Дарителите д-р Елена Волф и Петър Милев останаха очаровани от атмосферата в Отделението по педиатрия.

„Радваме се и сме горди, че в Смолян имаме такива лекари и такъв медицински персонал на много високо ниво. За да си детски лекар, се иска призвание, трябва да си роден за това и вие си вършите работата професионално“, каза д-р Елена Милева – Волф.

Уредът за търсене на вени „Sonar V800P“ е на стойност 5 500 лв. Закупен е от „Мегамед България“ ЕООД с управител Митко Димитров.

Facebook Comments