Фолксваген се заби в къща на Каптажа (снимки)

Катастрофа с двама младежи по на 18-19 години е станала снощи в Смолян. Фолксваген Поло е излетял от шосето в кв. Каптажа, край бензиностанция ОМВ, изкъртил е две огради и се е забил в къща.

„Към 12 и 10 снощи се чу страшен гръм, все едно гръмна котела. Като излязох отвън видях колата на стълбите. В нея нямаше никой. Двете момчета бяха отишли в бензиностанцията и се върнаха, когато ме видяха. На тях нищо им няма, даже драскотина“, разказа Иван Янков – собственик на автомивка „Дъга“.

Според нето катастрофата е станала заради много висока скорост. „Движели са се с над 100 км в час според мен. Няма как с ниска скорост да се изкъртят тези две огради“, допълни Янков.

Странното е, че след като се е забила с предницата в градината, колата е отскочила толкова силно, че се е завъртяла обратно.

„Виждате, че се е приземила в градината и въпреки оградите е отскочила и се е завъртяла обратно. Това как точно е станало това и аз не мога да си го обясня. Надявам се на камерите да се види, ако са успели да заснемат нещо“, допълни той.

От удара е смазано и електронното табло, откъдето се захранват с електричество двете къщи и от снощи те са без ток.

Facebook Comments