От ЕВН декларират добра подготовка за зимния сезон

Среща с членовете на УС на ЕВН Робърт Дик и Калина Трифонова за готовността им да осигуряват електричество през зимата проведе областният управител Недялко Славов.

От пресцентъра на областната управа съобщиха, че ЕВН тази година са инвестирали 8 млн. лв. в електропреносната система в нашата област.

Вложенията били за развитие на мрежата и повишаване сигурността на захранване, за реконструкция на мрежа средно и ниско напрежение. Изградени били 9.2 км нови електропроводи средно напрежение, 13.2 км нови електропроводи ниско напрежение и 15 нови трафопоста.

Продължава процесът по изграждане на система за дистанционно отчитане на битови електромери. В територията на ЕВН монтираните дистанционни електромери вече са над 1 милион. От 101 000 електромери в област Смолян 31 хиляди вече били подменени.

От ЕВН съобщили, че всички аварии от бедствието през януари т. г. са отстранени и че достъпът до електропреносната мрежа е обезпечен с необходимата техника – високопроходими автомобили, моторни шейни, ратрак за Пампорово, мобилни агрегати и др.

Facebook Comments