Смолян

Фотографии на младежи от Кърджали и Кюстендил победиха в екоконкурс в Смолян

Фотографии на Водна лилия и пеперуди от вида Червен аполон са победители във фотоконкурса на РИОСВ – Смолян, на тема „Редките и защитени видове около нас“.

След оценка от петчленно жури от фотографи, ботаник и експерти по биоразнообразие, двете снимки, заснети от Венета Димитрова от град Кърджали и Станислав Тодоров от град Кюстендил, получиха еднакъв брой точки, което ги класира на първо място.

Водна лилия

На второ място беше класирана фотографията на Див божур на  Сейрула Лютви от град Кърджали, а третото място получиха Пясъчни лилии, заснети на плаж Силистар от Ива Иванова от Пловдив.

Освен снимките на младежи от 15 до 29 години, бяха получени фотографии на участници под тази възрастова група. След преглед на всички, получени от деца на възраст под 15 години, журито отличи 3 от тях със „Специална награда на журито“. В тази категория ще бъдат наградени снимките на Симона Молова от Смолян и Антон и Борис Милковски от Пловдив.

Конкурсът е част от младежки инициативи на еко инспекцията по програмата на Министерството на околната среда и водите – „Политики за младежта в сферата на околната среда“.

Див божур
Пясъчна лилия
error: Защитено Съдържание!