Газова бутилка се взриви, мъж е с 55% изгаряния в клиника

Газова бутилка се е взривила в къща в неделинското село Оградна. Пострадалият 76-годишен мъж, е с 55% изгаряния по тялото.  Обгорени са в по-голямата част корема и краката му.

Първоначално мъжът бил откаран от екип на Спешна помощ във филиала в Златоград. После бил транспортиран в Смолян, а оттам до клиниката по изгаряния в УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив.

„Обширна е травмата от изгарянето. Лекарите от клиниката казаха, че изгарянето е 55%. Човекът е все още в шоково състояние, настанен е в интензивен сектор, на флуидно легло. Като цяло медиците са обнадеждени, но все още е много рано, защото при пациентите с изгаряния шоковият и критичният период като цяло е малко по-дълъг, а той все пак е само от вчера при тях“, каза Таня Белева от пресцентъра на Университетската болница в Пловдив.

При инцидента е унищожена дограма, преградна конструкция и част от таван. Предполагаема причина за взрива е неправилно боравене с газови уреди. Екип на пожарната в Неделино е изкарал газовата бутилка на безопасно място и е обезопасил помещението, в което е била, казаха от полицията.

Facebook Comments