Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Наградиха Смолян за град на знанието

Днес Смолян бе обявен за град на знанието, а призът бе връчен на кмета Николай Мелемов в София от зам.-министъра на образованието Таня Михайлова.

Наградата се дава за най-добри инвестиции в сферата на образованието, пълни класни стаи и много добри резултати в учебния процес.

„Това отличие е преди всичко за учениците и учителите. Като институция ние се стремим да създадем добра образователна среда, добро бъдеще за децата и добра реализация“, заявил кметът на Смолян Николай Мелемов след като получил наградата.

„В Смолян образованието се случва, защото институциите работят заедно – учители, ученици, родители и общност. Доказателство за това е, че смолянските четвъртокласници се представиха най-добре в страната на Националното външно оценяване“, каза зам.-министър Михайлова.

Според мнозина добрите резултати в Смолян идват не само заради съвместната работа на институциите, а защото и родителите са будни и държат на образованието на своите деца.

Facebook Comments