Георги Малаков с отличие за пожарникар на 2016 година

Отличие в категория „Контролна дейност“ получи младши инспектор Георги Малаков от РС „ПБЗН“ – Пампорово, съобщиха от областната дирекция на полицията в Смолян.

Днес се проведе 22-рата по ред церемония „Пожарникар на годината“ в столицата, на която наградиха отличилите се през 2016 година огнеборци. 

За първи път в историята на конкурса бе присъдена специална комплексна награда за героизъм и демонстрирани високи професионални качества. Тя бе за РД ПБЗН-Шумен и действията на служителите й в 10-дневната спасителна операция край село Хитрино.

Конкурсът се провежда в четири раздела. Първият, в който се излъчва комплексен победител, е за държавни служители, работещи по различните направления на дейност. Вторият е за работещите в “Пожарогасителна и спасителна дейност”. Третият – за служители от “Контролна дейност”. Четвъртият обхваща направление „Превенция”.

В специална категория категорията „Отличени” се присъждат награди за партньори, представители на изпълнителната и местната власт, общественици и доброволци.

Facebook Comments