Глоби за непочистени улици налага кметът на Смолян

Ще има санкции за снегопочистващите  фирми, категоричен е  кметът на Смолян Николай Мелемов. Градоначалникът е получил много сигнали от граждани за непочистени улици и лично той е направил проверка през почивните дни за състоянието на пътната мрежа. Днес сутринта комисия от община Смолян също е проверила ситуацията в града.

На територията на града  улиците са проходими. Поради ниските температури в момента те се опесъчават и осоляват.

Община Смолян се обръща отново с призив към гражданите да преместят паркираните моторни превозни средства от пътната и уличната мрежа, защото се възпрепятства работата на снегопочистващата техника.

Съгласно заповед от 5 януари на кмета Мелемов ръководителите на държавни и общински ведомства, фирми, собственици и наематели на търговски обекти трябва да почистват от снега прилежащите тротоари, подходи към сградите, пешеходни зони, стълбища и площадки. Почистването да се извърши така, че да не се натрупва сняг в обсега на автобусните спирки, входове на гаражи и подходи към пешеходни пътеки. Гражданите и домоуправителите се задължават да организират почистването на прилежащите тротоари, стълбища и площадки около домовете и жилищните кооперации.

Според метеорологичната прогноза тази вечер и утре се очакват обилни снеговалежи.

Пресцентър на община Смолян

Facebook Comments