Голямо задръстване между Чепеларе и Пампорово, гори камион със слама, не минавайте през там!

За голямо задръстване между Чепеларе, Проглед и Пампорово съобщават пътуващи от тази посока към Роженския събор и Смолян.

„Не пускат, защото има пожар в камион със слама и ги пращат през Девин. Обаче не може да се добереш и до разклона за Девин. Аз бях долу, на бензиностанцията на Пампорово. Затапено е яко, сега се връщам, минавам през Устово към Кърджали и Хасково за Слънчев бряг. Безсмислено е да се минава през тук. Пишете го, за да са предупредени хората“, каза смолянчанин.

Тапата е между Чепеларе, Проглед и Пампорово. Колоната е километрична, доскоро е била до вилата на Министерския съвет, но скоро ще стигне до Студенец. В момента има и друга тапа – от р-т „Рибката“ на Смолян до разклона за Пампорово.

„Полицията си върши работа, но те нямат вина, защото долу , между Чепеларе и Проглед има пожар и докато го угасят ще минат поне два часа, тъй като сламата тлее много време“, допълват очевидци.

„Камионът със пламнал към 11 часа на главния път край село Проглед и блокирал цялото движение. На мястото има пожарни коли, които гасят в момента, докато не свърши гасенето няма да има проходимост“, каза зам. – директорът на ОД на МВР – Смолян Димитър Ежев.

Цялото движение за събора от Пампорово и от Чепеларе е блокирано. Има километрични опашки. От полицията съветват отседналите в Пампорово и тръгващите сега към събора да минават през Смолян – Соколовци – Рожен.

Припомняме, че от 6,00 ч. на 19-ти юли до 6,00 ч. на 22-ри юли трафикът на товарните автомобили за Смолян трябваше да се пренасочва през Кърджали – Ардино – Смолян и Кричим – Девин – Смолян.

На събора има изложение на животни и е възможно камионът да е карал сламата там.

Facebook Comments