Готвачите от „Chef’s club“ в Смолян трети в България

Кулинарните майстори от „Chef’s club“ в Смолян завоюваха трето място на националното състезание на професионалните готвачи в София.

Екипът на „Chef’s club“ в Смолян

Водени от председателя си Димитър Паскалев, родопчани в състав Христо Бузалов, Милко Петров и Снежана Орлова постигнаха поредно отлично класиране. Клубът в състав се завърна с отличието в категорията за отборно представяне.

Мус от козе сирене с трюфел, целувки от аквафаба, фарширован заек „су вид“, шоколадов мус с босилек – са част от ястията, с които смолянските професионални готвачи спечелиха 3-то място в надпреварата, организирана и оценявана от топ професионалисти. Състезанието се проведе под егидата на Българска асоциация на професионалните готвачи.

„Кулинарната купа е мястото, където всеки готвач сверява часовника си“, коментират наградените. Според тях готвенето за конкурса е свързано с много адреналин, който стимулира и оригиналните кулинарни импровизации.

Изчистени вкусове и показване на техника според смолянските участници са водещи критерии при оценяването. Класирането е голям успех за създадения преди близо три години Chef`s Club Smolyan, допълват от клуба. Смолянските професионалисти в кухнята печелят награди от две поредни издания на Кулинарната купа.

Припомняме, че през 2019-та, година по време на първото си участие, смолянският„Chef’s club“ бе в Топ 10. Две от индивидуалните награди тогава отидоха при тях заради отличното представяне в категориите „Паста“ и „Национална кухня“.