Крими

Хулиган от Елховец отнася 450 лв. глоба, арестуваха смолянчанин за домашно насилие

Наказание по Указа за борба с дребното хулиганство – глоба в размер на 450 лева е наложил Районният съд в Мадан на 56-годишен мъж, жител на село Елховец, съобщиха от полицията.

На 1 юни, около 23:00 часа, пред денонощен магазин в град Рудозем мъжът след употреба на алкохол е извършвал непристойна проява на публично място, изразяваща се в отправяне на ругатни и обидни думи спрямо своя позната.

Държейки се агресивно, той нанесъл няколко удара в областта на лицето й. С тези действия е нарушил обществения ред и спокойствие на гражданите.

В РУ-Смолян пък е започнато бързо производство срещу 40-годишен смолянчанин за нарушение на заповед за защита от домашно насилие, извършено на 5 юни около 22:30 часа. В явно нетрезво състояние мъжът отишъл пред дома на майка си и отправял закани и заплахи, че ще разбие входната врата на жилището, с което е нарушил издадената срещу него заповед за незабавна защита. При извършена проба за алкохол дрегерът отчел 2.43 промила. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

error: Защитено Съдържание!