Хванаха младеж със самоделна бомба в Девин и няколко с дрога

20-годишен младеж от Девин е задържан, след като бил хванат със самоделна бомба.

На 10.01.2020 г. около 17.15 ч. при извършена полицейска проверка в беседка край Девин, в местността „Струилица“, е открито в раницата на 20-годишния П.Д. пластмасова туба, пълна със сиво-жълто вещество около 200 гр. Според обясненията на момчето, вътре в бутилката има смес от барут, калиев перманганат и сяра. Тубата е запечатана с тиксо, а през капачката е имала прекаран фитил. Младежът е задържан за срок до 24 часа, като работата по случая продължава, съобщават от полицията.

Няколко младежа пък са арестувани с дрога.

В РУ-Чепеларе е започнато бързо производство срещу 25-годишния С.К. от Чепеларе за това, че на 10.01.2020г. около 20.45 ч. пред бензиностанция в гр. Чепеларе държал полиетиленов свитък с малко топче с кафяво-черено вещество, с общо брутно тегло 0.38гр. При направения полеви наркотест веществото реагира на канабис.

30-годишният К.К. от гр. Мадан управлявал лек автомобил „Тойота Авенсис“ след употреба на наркотични вещества – тетрахидроканабинол, установено с техническо средство.  21-годишен младеж от Карлово пък бил хванат с екстази в затворническото общежитие край Смолян.

Facebook Comments