Хванаха пиян да вози ученици към Смолян, уволняват го още днес

Тази сутрин полицията е установила, че пиян шофьор кара ученици на публично събитие от родопското село Давидково към Смолян. Разстоянието е около 75 километра.

Проверката на училищния микробус била извършена в село Оряховец малко след 9 и половина от служители на РУ – Мадан. Тестването с дрегер показало, че 47-годишният водач Владимир Белегов от село Загражден е с 1,1 промила алкохол в издишания въздух. Съставен му е акт за установяване на административно нарушение по Закона за движението по пътищата.

От полицията уточниха, че в училищния микробус са пътували пет деца от Давидково, които трябвало да бъдат транспортирани до Смолян. В областния град днес се провеждат заключителни представителни изяви по проект „Твоят час“ и децата участват в събитията.

Полицията от години в Смолянска област проверява всички шофьори, които превозват деца, още преди да са тръгнали на път. В случая днес обаче се получило малко по-късно обаждането, затова водачът е проверен не в Давидково, а в Оряховец.

Работодател на шофьора е директорът на училището в Давидково и след проведен между нас разговор правоотношенията му ще бъдат прекратени още днес. С децата не правим никакъв компромис, заяви Мария Семерджиева – началник на Регионалното управление на образованието в Смолян.

Facebook Comments