„Интелигентни трафик системи“: Уикенд винетката е практично решение

Някои хора пътуват целогодишно, без значение от сезоните, други пътуват по-рядко и за тях е непрактично да заплащат за годишна винетка, която реално почти няма да използват.

Уикенд винетките са решение именно за тези хора, тъй като са достъпни, удобни и практични, съобщават от „Интелигентни Трафик Системи” АД. Дружеството е национален доставчик на услуги за електронно таксуване на пътни такси – електронни винетки и тол и е официален партньор на Агенция „Пътна инфраструктура”.

Повечето пътувания през летния сезон се осъществяват през уикенда и именно за този период е предвидена уикенд винетката – нейната валидност е фиксирана и влиза в сила от 12:00 часа в петък и продължава до 23:59 часа в неделя. Това напълно покрива времевата рамка на голяма част от пътуващите у нас.

Ако нямате потребност от годишна винетка, може да заплатите пътна такса само за предстоящото пътуване през уикенда, която е на стойност от 10 лева.

Други гъвкави варианти са: седмичната винетка, която струва 15 лева; месечната винетка, която е 30 лева; тримесечната винетка, която се предлага на цена от 54 лева.

Най-удобните места, където да заплатите електронна винетка онлайн са Vinetki.bg и  дигиталната платформа за заплащане на тол такси Tollpass.bg.