Интересно лято за деца и възрастни обещават от Пампорово

От тази събота -15 юни, лифтовете в Пампорово започват работа и ще работят без почивен ден до 22 септември. На разположение на туристите ще бъдат четири въжени линии – от Туристическия център до Студенец, от Студенец до Снежанка, от Смолянски езера до Снежанка и лифтът от Чепеларе до Мечи чал.

Една от основните атракции в курорта и това лято ще бъде „Велопарк Пампорово“, който разполага с множество разнообразни трасета и маршрути за планинско колоездене с различни нива на трудност, подходящи и за любители колоездачи, и за професионалисти.

Още следващата седмица, между 20 и 23 юни, по време на петото издание на „Пампорово Байк Фест“ курортът ще приеме част от елита на Европейската колоездачна сцена, а поводът е домакинството на страната ни за първи път на кръг от „iXS Downhill Cup”.

Много нови атракции ще радват туристите през лятото, като новоизграденият „Пампорово Адвенчър Парк“, който ще отвори врати тази събота в местността Язовира. Паркът ще предложи на посетителите много забавления, сред които въжена градина с 10 елемента, скокове върху въздушна възглавница, разходка с водни колела, лодки и риболов.

Събитията в Пампорово продължават на 29 юни с официалното откриване на новия конферентен център в хотел „Перелик“, който включва 5 зали с най-модерно и иновационно оборудване и общ капацитет от над 1100 човека.
Откриването на конферентния блок ще съвпадне с официалното откриване на летния сезон в курорта, когато всички лифтове ще работят безплатно.

Facebook Comments