IT-специалистът на община Смолян помогнал за залавянето на крадец

Директорът на ОДМВР-Смолян ст.комисар Николай Димов награди с отличие „Грамота за заслуги“  Стилян Филипов Узунски от Смолян – IT-специалист в община Смолян. Той отговаря за видео наблюдението в областния град и има конкретен принос в разкриването на извършена на 26.10.2020 г. кражба на златен ланец от бижутерски магазин в гр.Смолян, съобщиха от полицията.

Отличието е за многократно оказване на съдействие в работата на органите на МВР-Смолян, свързано със съвместни дейности за предотвратяване и разкриване на престъпления. 

„Използваме повода да изкажем благодарности на кмета на Община Смолян Николай Мелемов за добрата съвместна работа в името на подобряване на средата за сигурност в общ.Смолян и повишаване на усещането на гражданите и гостите на общината за безопасна среда и изграденото за тази цел със средства на общината видео наблюдение. Чрез изградената система за видео наблюдение се постига значително по-бързо установяване на извършителите както на криминални престъпления, така и на нарушения на обществения ред. Наред с пряката полза при разкриването и разследването на престъпленията, функциониращата система за видеонаблюдение  действа възпиращо по отношение на потенциалните извършители на такива деяния и подобрява средата за сигурност за гражданите и гостите на Община Смолян“, сочат от полицията.