Изнасят движението за Асеновград и Смолян от чертите на Пловдив

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за строителството на югоизточния обход на град Пловдив. Неговата дължина е 4,8 км, а прогнозната стойност на обекта е 42 млн. лв. без ДДС.

Югоизточен обход на Пловдив

С изграждането на обхода транзитният поток, идващ от АМ „Тракия“ и Свиленград, в посока към Асеновград и Смолян, ще бъде изведен от чертите на град Пловдив.

Трасето на обходния път ще започва в района на пътен възел „Скобелева майка“ при 98-ми км на път II-56, ще продължава почти успоредно на ж.п. линията и ще завършва при кръговото кръстовище при 14-ти км от път II-86 Пловдив – Асеновград – Смолян.

Новият скоростен път с габарит Г20 ще се влее в изградения през 2019 г. нов четирилентов участък от второкласния път II-86 Пловдив – Асеновград.

Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение и банкети. Ще бъде изграден надлез над ж.п. линията Пловдив – Димитровград, с дължина 86 м.

Очаква се новата артерия да подобри значително транзитното преминаване от общините Куклен и Асеновград към АМ „Тракия“ и „Марица“, а оттам до ГКПП „Капитан Андреево“, като облекчи значително натовареното движение в град Пловдив.