Две къщи изгоряха в Равнища

Огън изпепели две къщи в маданското село Равнища. Инцидентът е станал около полунощ в петък срещу събота.

„Двете къщи са необитаеми от много време. Само материални щети са нанесени и това е най-доброто в случая. Няма хора без покрив, няма жертви, няма наранени.  Къщите са много стари, на повече от сто години, едната даже може би е на повече от 150. Едната е купена от смолянчанин. Знам, че собственикът живее в Смолян. Собствениците на другата къща са няколко и са в селото, живеят си в нови къщи. Те са почти залепени, но не е къща близнак, една до друга са, съвсем близко“, каза Селвина Карагьозова, кметски наместник на село Равнища.

Тя каза, че не знае причините, поради които е възникнал пожарът. „Оставяме за това да се произнесат компетентните органи“, допълни Карагьозова.

В съобщението на полицията от днес обаче се казва, че е изгоряла двуетажна къща, както и покривът на съседната.

Ето какво точно гласи съобщението от полицията:

На 19.02.2021г. около 00:30 часа на тел.112 е получено съобщение, че в с.Равнища, общ.Мадан е възникнал пожар при който са изгорели двуетажна къща, собственост на 73-годишна жена и 57-годишен мъж, както и покрив на съседна сграда. Спасени са три сгради и два леки автомобила. Произшествието е в ликвидирано в 13:30 часа на 19.02.2021г. от три екипа на РСПБЗН-Мадан. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство. Причините и щетите са в процес на изясняване. Работата по случая продължава“.