Политика

Изтеклият запис: От какво се интересува смолянският депутат Михал Камбарев

Най-вече от кадровите смени се интересува смолянският депутат от „Продължаваме промяната“ Михал Камбарев и дали ще може да атакуват кметовете на ГЕРБ. Това става ясно от изтеклия запис на заседанието на ПП от 21-ви май.

Радостин Василев

Той бе разпространен от Радостин Василев – бивш депутат на „Има такъв народ“, влязъл в последното Народно събрание с листата на ПП-ДБ, която от днес официално напуска.

Ето от какво конкретно се интересува депутатът Михал Камбарев (едно към едно)

Михал Камбарев: Едно бързо наблюдение и след това няколко блиц въпроса. Мисля си за нашия електорат. Той е изграден от хората, които не се интересуват от политика, докато не сме на избори и такива, които се интересуват от политика постоянно. Такива, които са ангажирани в структури и такива, които не са. Дори да влезнем в такава коалиция, тези, които не се интересуват от политика, ще са малко разочаровани, но тях можем да ги обърнем с добри решения и резултати. Другата страна обаче – тези, които са в структурите, там ни се отваря възможност да си вдигнем много на брой структури. Гледам си го в моя регион /Смолянска област/. Има на места структури, които са направили нужния брой членове и в момента се страхуват да учредят, защото ще бъдат натискани. Тоя страх в момента, в който имаме правителство, изчезва и там можем да балансираме вече при учредяване и вече някакъв активен живот тези, които сме изгубили от разочарование.

Асен Василев: Да не говорим, че ще трябва и да назначаваме.

Михал Камбарев: Да, тук идват няколко бързи блиц въпроса, които един след друг ще се радвам да задам. Какво значи това правителство, което казваме за шест-дванадесет месеца, то програмно ли е, означава ли, че след Денков и Габриел подаваме оставка и падаме, или пак се връщаме?

Асен Василев: Ми въпросът е, че след Габриел теоретично пак може да се върне Денков, но ако си е свършило задачите, най-вероятно може да ходим и на избори.

Михал Камбарев: Разбрах. Областните управители – ГЕРБ ще имат ли….

Асен Василев: Са наши.

Михал Камбарев: Добре, зам.-областните?

Асен Василев: Всичко е наше, ние си назначаваме, те не са поискали нищо, освен това да ни прегърнат, за да ни унищожат електората.

Михал Камбарев: Ясно, а когато Габриел дойде, тя ще сменя ли всичките областни и зам.-областни?

Асен Василев: Има това право да го направи. Честно казано не мисля, че ще тръгне да го прави, но това трябва да се изговори експлицитно (ясно, изрично).

Михал Камбарев: Задавам тези въпроси, тъй като колкото и да си говорим на национално ниво, хората си гледат на местно ниво какво се случва. А и така много лесно мога да обясня, че не сме в коалиция.

Асен Василев: Знам, знам…

Михал Камбарев: Атакуваме ли ГЕРБ кметове?

Асен Василев: Всичко, никой не е, нямаме как да кажа – споразумение за примирие.

Михал Камбарев: Добре, и последно за смяната на кадри. Това, което чух, бяха два различни отговора. Единият е „Сменяме веднага“, другият беше: „Ще измислим някаква процедура“. За „сменяме веднага“ се чувствам много комфортно, защото тогава мога да обясня на всички, че ние не сме коалиция и ето ви реално, както обещахме.

Асен Василев: Мисля, че ще зависи от системата. Това, което аз чух, е, че финансите и образованието са готови, но това е защото Ники (Денков – б. а.) и аз познаваме системите и можем да ги сменим веднага. Дали ще се смени веднага РИОСВ не мога да ти кажа или горските, защото там най-вероятно има нулева подготовка за такъв тип действия. Тоест, в някои системи ще се случи по-бързо, в други по–бавно.

Михал Камбарев: Добре, по друг начин да задам въпроса. Няма да сме, като предишния път, в който имаме процедури, които трябва да докажем, че ……..

Асен Василев: Мишо!? 

Михал Камбарев: Добре. Благодаря.

Асен Василев: Ще се случи административна реформа в ресорите на вицепремиера (ха-ха-ха).

error: Защитено Съдържание!