Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Кал и камъни убиха човек от Долен

Кал и камъни засипаха ловна хижа близо до Долен. Вътре имало осмина авджии. Единият от тях – 62-годишният Красимир Руменов Боюклиев, бил засипан и на път за болницата е починал.

Инцидентът е станал днес към 15.30 часа. Ловната хижа е близо до село Долен в посока към махала Станковска. Внезапно огромна маса кал и камъни нахлула през стените и вратите в хижата. Единият мъж е бил засипан и притиснат. Викнали спешна помощ, но от тежките травми човекът е починал на път за болницата, съобщи кметът на Златоград Мирослав Янчев, който е на мястото на инцидента.

Има и един ранен човек, а другите шестима са общо взето добре, нямат сериозни оплаквания, каза кметът. Към мястото пътува областният управител на Смолян Недялко Славов.

Поройните дъждове в цялата Смолянска област продължават от сутринта и нивото на бучащите реки все повече се покачва.

В смолянското село Смилян е направен още сутринта бент с чували от пясък и камъни покрай къща, за да не премине реката и да наводни дома им, в който живеят 8 души.

Има множество паднали камъни по пътищата, но се отстраняват своевременно. Той призова обаче шофьорите да карат внимателно.

„Повишени са значително речните нива, но в язовирите има достатъчно свободен обем. Краткосрочни прекъсвания на електрозахранването е имало в няколко населени места, в момента по-продължително прекъсване има в село Аламовци и язовир Златоград. Повишени са водите на реките Арда, Върбица, Черна, Бяла, Триградска. Областният и общинските щабове са в готовност, осигурено е постоянно дежурство“, съобщи областният управител.

Facebook Comments