Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Канят на концерт в зала „Перелик“ на Пампорово довечера

Довечера от 20 часа ще се състои концерт „Зимна приказка в Пампорово 2017“ в залата на хотел „Перелик“. Входът е свободен.

Организатори на фестивала са Български арт и фолклорен център „Нестия“, сдружение „Фонтан“, „Делта център за изкуства и култура“, сдружение „Евтерпани“, „Саламандър мюзик“, със съдействието и подкрeпата на община Чепеларе и „Пампорово“ АД.

Фестивалът има за цел да разнообразява културния живот в българските курорти  през зимата, да популяризира българското творчество, да стимулира интереса и любовта на поколенията към българското изкуство, да подтиква към издирване, съхраняване и разпространение на българския фолклор, да сдружава и опознава различните изкуства от различните държави.

В изявата ще вземат участие танцови състави от Борино, Мадан, Бързия и София – танцов състав „Бисерче“, „Хорце“, индивидуални изпълнители. Със специалното участие на Джина Иванова – солистка на Трамвай № 5, и народния певец  Венцислав Пенев – солист на БНР и музикална компания „Сънрайз“.

Ще се проведе ревю на костюми, избор на мис и мистър фестивал, както и надиграване „Кръшна ръченица“ с участието на публиката, както и народно веселие в края на концерта.

Български арт и фолклорен център “Нестия” е основан през 1991 г., като организатор на школи за народни танци. По-късно разширява дейностите с школи по народно пеене, народни инструменти, народен театър, народни занаяти и други изкуства.

Facebook Comments