Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Помогнете за един млад живот от Девин!

За лечението на 18-годишната Атанаска Тарашева от Девин са нужни около 300 000 лева. Това стана ясно след като турските лекари направиха изследвания и поставиха диагноза, описаха какво лечение е необходимо и какви ще са отделните му стъпки, съобщиха роднините.

На 25 януари т.г. за първи път съобщихме, че младото момиче от Девин се нуждае от спешна финансова подкрепа за лечението си.

Атанаска страда от Сарком на Юинг, заболяване на костите, което се развива само при деца. Диагнозата бе поставена от лекари у нас около Коледа, но заболяването се разви много бързо. Момичето има злокачествено образувание в единия крак. Медицинските специалисти у нас препоръчват ампутация, но без сигурност, че това би помогнало да спре завинаги страшната болест.

С дарения, най-вече от жители на Девин, околните села и региона, семейството и детето успяха да заминат за Турция.

„Диагнозата е потвърдена и от лекарите там. Следва поетапно лечение, което ще отнеме доста средства и време“, казват роднините.

Общо събраната сума от дарения до момента е 39 000 лв. От нея за изследванията и престоя вече са платени 12 000 лв.

Дарителската кампания за момичето продължава, за да продължи и то да се бори със зловещата болест, тъй като нужните средства са непосилни за семейството.

От болницата в Турция не са казали окончателна сума, но по изчисления на необходимите манипулации и операции, които са съобщили, че предстоят и стойността им заедно с престоя възлизат по груби изчисления на около 300 000 лева.

Кутии за дарения има в много обекти в Девин, Борино, Доспат, Кричим, Пловдив,  Смолян.

Предстои да се поставят и на още места!

Дарение може да направите и на следната банкова сметка:

BG 44 TTBB 94001526328447

Експресбанк

Титуляр: Альоша Тарашев – баща

Facebook Comments