Къща гори в Турян, 83-годишен почина при пожар в Смилян

Пожар със смъртен случай е имало снощи в родопското село Смилян, съобщават от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

В 22,34 часа е получен сигнал за пожар в къща в с. Смилян. При пристигане на мястото на инцидента екипът от РС ПБЗН – Смолян, установява, че има загинал човек. Вероятната причина е обгазяване. Загиналият е Минчо Чечков на 83 години. Предполагаемата причина е паднала жар от печка на твърдо гориво. Унищожени са около 3 кв.м. дюшеме, каса на врата и др.

В момента пък в друго родопско село – Турян гори къщата, в чието мазе овчарят Петър Русев наръга преди две години приятелката си Милена. Тя бе намерена на 20-тина метра по-нататък в ливада, починала от кръвозагуба.

Зловещото убийство на 55-годишната жена през март 2017-та потресе Смолян, защото селото е много близо до града, а такива посегателства в района са изключително редки.

Две пожарни се опитват да загасят пожара, казват очевидци. А горящата в Турян къща е собственост на пенсионираната учителка Мария Стронгелова. Тя и дъщерите й си били там, когато пламнал огънят.

Водеща снимка: Михаил Василев