Катастрофа след заспиване и лъжливи сигнали за пожар в Смолянско

Катастрофа заради заспиване на водач е станала вчера близо до рудоземското село Грамаде, съобщиха от полицията. Към 4 часа следобед 59-годишен от Грамаде задрямал на волана и на ляв завой колата му „Пежо 306“ излиза в дясното платно за движение. Блъска се в пътен знак, след това в дърво и се преобръща на пътния банкет. Леко ранена е пътуващата на задната седалка 52-годишна жена от същото село. Тя е с комоцио и охлузни рани по главата. Настанена е за наблюдение в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ – Смолян, без опасност за живота.

Два лъжливи сигнала за пожар са получени във вчерашния ден. При единия било съобщено, че се вижда да гори комин на къща в квартал „Невястата“ на Смолян. Известено било и за несъществуващ пожар в чепеларска къща.

При проведена специализирана операция за контрол по спазване ограниченията на скоростта в област Смолян в период от 24 часа (от 6 часа сутринта на 19-ти април до 6 часа на 20-ти април) са установени 66 нарушения. Регистрирани са също други 20 нарушения по пътищата и една катастрофа.

Facebook Comments