Клетвата в Смолян. Венера Аръчкова е председател на ОбС (допълнена)

Кметът на Смолян Николай Мелемов, кметовете на населени места и общинските съветници встъпиха в длъжност след изпълнението на трите химна – на България, на ЕС и на Родопите „Бела съм, бела, юначе“ в изпълнение на ансамбъл „Родопа“.

Всички те се заклеха да работят в интерес на Смолян и жителите на общината.

Когато председателят на ОИК съобщи решението, с което се определя кой е избран за кмет всички станаха на крака и бурно аплодираха Николай Мелемов.

Той отново благодари на всички смолянчани за доверието, което му гласуваха за трети мандат. „За мен това е една огромна отговорност. Неслучайно в момента се вълнувам много повече от 2011 г. при първата клетва, защото доверието трябва да се защитава всеки ден. И аз искам да заявя пред всички вас, че искам да управлявам с всеки един гражданин на Смолян. Затова вратите на моя кабинет ще бъдат отворени винаги. В ОбС ще предлагам решения, които са в интерес единствено и само на нашите съграждани и на нашия град, защото доверието наистина е голяма отговорност. Доверието е и един шанс на всеки от нас да остави следа, да направи нещо позитивно за развитието на Смолян“, каза кметът.

„Резултатите от изборите показаха, че сме на прав път, че посоката е правилна, но че темповете трябва да бъдат ускорени и всички заедно да направим така, че Смолян да стана все по-красив, по-уютен, по-приветлив, за да може на нашите деца и внуци да оставим красив и подреден град, добро място за живеене и където винаги ще бъдем заедно с една единствена цел – да обичаме Родината и нашия град“, изтъкна Мелемов.

Емоционално бе и словото на областния управител, който по закон свиква първото заседание на новоизбрания местен парламент.

„Местните избори приключиха, емоциите от предизборната кампания и изборния ден лека- полека затихват и колкото по-бързо затихнат, толкова по-добре. Със своя вот смолянчани посочиха своите избраници и им повериха  една огромна  отговорност, която същевременно е чест и дълг за всеки от вас. Категоричен е изборът на Николай Мелемов за трети кметски мандат. Това е знак, че смолянчани одобряват посоката, в която върви Смолян. Оценяват по достойнство усилията за обновена инфраструктура, качествено образование и по-добри услуги от местната власт. Но е факт, че днес хората са много по информирани и изискващи. Затова е необходимо да се работи още и още. Сетивата ти трябва ежедневно да са отворени  да чуваш какво ти казват твоите съграждани, какво изискват, за какво мечтаят. Успешният управник прави точно това“, каза Славов.

На кмета той подари икона на св. Архангел Михаил – военачалник на цялото небесно войнство от ангели и архангели.

Славов призова всички да не късат връзката си с хората, които са ги изпратили в управлението.

„Говорете с тях честно и откровено, а щом поддържате контактите си с хората и ще чувате техните болки. Нямам съмнение, че това ще ви мотивира да излезете от частно партийните си пристрастия, да търсите всевъзможните начини да откликвате на проблемите на хората. Имайте принципно отношение към Смолян,  към устойчивото развитие на общината. Защитавайте всеотдайно обществените интереси. Нека Смолян бъде вашата обединителна кауза и докажете това с действията и с решенията си.  Не търгувайте с интересите на смолянчани, не търгувайте с вашето собствено достойнство!“, посъветва ги още областният управител.

Тържественото заседание бе водено от най-възрастния съветник Димитър Ангелов.  Под негово ръководство бе избрана комисия, която да проведе избор на председател на Общинския съвет.

Единствената кандидатура за председател на новия местен парламент направи Ангел Безергянов от групата на ГЕРБ. Негово бе предложението на този пост да застане Венера Аръчкова. „Познавате личността, общественика и политика Венера Аръчкова. През 2007 за първи път тя става част от Общинския съвет. След това е директор на финансовата дирекция в общината, зам.-кмет на финансите, човек с авторитет и доказана обществена подкрепа. Тя има особена заслуга за финансовата стабилност на Община Смолян и под нейно ръководство бяха стопени над 10 млн. лв.“, каза Безергянов.

Аръчкова беше избрана за пръв сред равни с одобрението на 16 от 29-те съветника. 13 бюлетини бяха празни.

“За мен е голяма чест, че днес дадохте своето доверие към моята личност. Мисля, че с моя професионален опит и мъдрост съм доказала, че работя в името на гражданите, в името на Община Смолян и в името на България. Нека да бъдем единни, защото съединението прави силата“, каза тя след като бяха съобщение резултатите.

Facebook Comments