Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Кметът на Чепеларе Славка Чакърова: Ние се радваме на снега, няма причини за дървена ваканция

Телефонът ми прегря от обаждания на деца и родители, които питат защо единствено при нас от цялата област не е обявена дървена ваканция. Аз смятам, че след като сме обявили Чепеларе за града на зимните шампиони, съвсем нормално е в края на февруари месец да вали сняг и ние да се радваме на снега, не да се плашим от него. Снежната обстановка е съвсем обичайна за град с такава надморска височина, заяви кметът на общината Славка Чакърова.

Тя посочи, че училищата имат достатъчно запаси от гориво, през час се информира за ситуацията и има готовност, ако утре се утежни ситуацията, да пусне заповед за ваканция. 

„На този етап обаче всичко е съвсем нормално. Три-четири машини чистят в града. По селата имаме над 10 трактора. Пращам екипи цял ден, които правят проверки и ми докладват за състоянието на уличната мрежа. Реагираме веднага, защото следобед имаше сигнали за непочистени няколко улици и пратихме допълнително техника“, каза Чакърова.

По думите й 30 сантиметра сняг не е причина за притеснение в Чепеларе.

„Аз не съм най-лошият кмет да тероризирам децата. С директорите на училища сме на мнение, че на този етап нямаме основание да обявяваме дървена ваканция. Решението за това не е еднолично мое, директорите са на същото мнение. До обяд  се чухме с тях. Информирали сме се  в 14 часа, в 16 часа, сега в 19 часа се чухме отново. Те нямат притеснения. Поддържащият персонал ще мине утре рано да изрине пътеки. От общината имаме два ротора, сутринта ще почистят. Училищата са достъпни. И самите директори са на мнение, че няма нужда да се обявява ваканция. Аз без да ги питам тях няма как да взема такова решение. Експертът по образование в общината и зам.-кметът са водили разговори. Темата е коментирана с всички директори и нямаме притеснения“, посочи още кметът на Чепеларе.

Facebook Comments