Кметът на Смолян изпрати две деца на Спешъл Олимпикс

Церемония по изпращането на Мариела Налбантова и Калин Георгиев за участие в Световните зимни олимпийски игри на Спешъл Олимпикс се състоя днес. Събитието се състоя днес в Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование, а световните зимни игри ще се проведат в Австрия от 14 до 25 март т.г. 

„Ще продължим традицията да подпомагаме  участието ви в игрите на Спешъл Олимпикс. Убеден съм, че ще  представите достойно Смолян и България на това престижно състезание. Изказвам благодарност и на вашите преподаватели и възпитатели за добре свършената работа и положените усилия, свързани с подготовката ви. Пожелавам ви успешно представяне, да сте здрави и да се забавлявате”, пожела на Мариела и Калин кметът на Смолян Николай Мелемов.

Директорката на центъра Мария Семерджиева подкрепи своите възпитаници и също им пожела  да са завърнат с поредните златни медали. Тя посочи, че от 2009 г. се изпращат от Смолян участници в игрите на Спешъл Олимпикс. От 11 състезатели в националния ни отбор двама са от Смолян и двама от Чепеларе.

В рамките на 10 дни в игрите ще вземат участие  3000 атлета, 1100 треньора, 3000 доброволци и 500 официални лица от 110 държави.

Мариела е  възпита ник на ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“, където преди години се даде началото на регионалните игри на Спешъл Олимпикс. Момичето е 13 години и заяви, че е готова за голямото спускане. Тя ще се състезава в дисциплината „Алпийски ски”.

Калин е ученик в СУ „Отец Паисий” в Смолян.  Той е на 15 години и иска  да спечели медал за България. Калин ще се състезава в дисциплината „Ски бягане”.

Facebook Comments