Кметът на Смолян подкрепя водеща от Radio FM+ да обучава бъдещи журналисти

Радио и телевизионната водеща Евелина Павлова получи подкрепа днес от кмета на Смолян Николай Мелемов да обучава бъдещи журналисти от две смолянски училища. Павлова е програмен директор на радиата Mila Gold, Star FM, Radio FM+. Водеща на “Аз обичам България” и “Женени от пръв поглед”, създател и управител на единственото в България радио, посветено на децата – Radio Family.

Тя планира да изпълни пилотен проект в две смолянски училища. Има идея да създаде и подпомогне развитието на мрежа от училищни радиа, училищни сайтове,  блогове, маркетинг и пиар, за да могат децата пълноценно да общуват и обществото да чува техния глас.

Според нея  музиката е универсален език и помага на децата да растат по-щастливи, по-уверени и дори по-здрави.

„От 19 години съм в радиото. То е уютна медия, която отглежда кадри и в която няма суета“, посочи Павлова. Нейната идея е учениците  да дадат предложения как искат да изглежда тяхната фейсбук страница, каква музика да звучи по радиото и как да подготвят предаванията си.

Павлова е на мнение, че това ще са първите стъпки на учениците, които искат да се посветят на журналистическата професия.

За целта в рамките на една година тя ще покани и известни водещи, професионални новинари и музикални журналисти, които ще се срещнат със смолянските деца, ще  разговарят с тях и ще им дадат професионални насоки за създаване на работещи екипи.

Павлова  благодари на Мелемов за подкрепата и помощта, която е срещнала за първите стъпки при реализиране на проекта. Градоначалникът посочи, че младите хора винаги са  били приоритет на общинското ръководство и ще подкрепи всяко начинание,  което ще е от полза за тях.

Двете училища, където ще стартира проекта са ПГПЧЕ „Иван Вазов” и СУ „Св.св. Кирил и Методий”.

Пресцентър на община Смолян

.

Facebook Comments