На 44 и 25 години са шефките на фирмата с проблемно саниране в Смолян

На 44 и 25 години са шефките на фирмата с проблемно саниране в Смолян, за което тази вечер съобщи БиТиВи. Съсобственици на фирмата „Устои инженеринг“ ООД са Таня и Мария Христови.

Дружеството им е регистрирано в Чирпан през 2008 г.  То е спечелило обществената поръчка да изпълни дейностите по енергийна ефективност на блок „Прогрес“ Е-1 и Е-2, който се намира на улица „Васил Райдовски“. Стойността на поръчката е 597 506 лв.

Фирмата е регистрирана в Камарата на строителите, където са посочени изпълнените от тях обекти – 14 на брой до 2015 г., когато са имали 3-ма души персонал.

„Предметът на дейност на фирма „Устои инженеринг“ ООД е изграждане и проектиране в областта на строителството на промишлени, административни и граждански обекти, извършване на основен и текущ ремонт на сгради и съоръжения. Фирмата разполага с квалифициран персонал, доказал качествата си“ – така дружеството е представено в Камарата на строителите (http://register.ksb.bg/pub_view.php?id_members=8251).

26 собственици на апартаменти  се оплакаха от некачествена работа на фирмата изпълнител.

Засега това е единствената официална жалба от общо 25-те блока, които се санират със средства от Националната програма за енергийна ефективност.

Според живущите в блока в апартаментите влиза влага и вода. Те настояват да се направи инспекция на качеството на свършеното до момента.

От фирмата изпълнител обясняват проблемите с големите температурни амплитуди през зимата и казват, че са и лесно, и бързо отстраними. „От размразяване и рязко застудяване се получават тези ледени висулки, има ги по всички блокове”, обясни пред БиТиВи отговорникът на обекта Николай Василев.

Представителят на надзора е отказал да говори пред камера, но потвърдил, че част от сигналите са основателни и изпълнителят трябва да възстанови щетите.

Facebook Comments