Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Пампорово бе домакин на Световно първенство по слоупстайл  

Пампорово бе домакин на петия кръг от Световното сноуборд първенство по слоупстайл за деца и младежи – World Rookie Tour. Състезанието се провежда за четвърти път в курорта и премина при голям интерес и отлична организация.
Призовите места в най-оспорваната категория на младежите под 18 години завоюваха двама представители на Великобритания – Хари Уайт и Реймънд Прентис, които показаха отличен стил и много умения. Не по-лошо караше и родният представител Борислав Стоянов, който тепърва влиза в тази възрастова група, но успя да се класира на трето място и да впечатли съдиите. 

При по-малките – на възраст до 15 години, най-добре се представи руснакът Тимофей Стрюков, който постигна най-добрият резултат за деня – 92,7 точки. На второ място след него се класира Тудор Питулеа от Румъния, а трети остана представителя на отбора на „Бороборд“ Борис Петров. 

Победителите в състезанието си осигуриха уайлд кард за участие във финала на турнира, който ще се проведе между 4 и 9 април в Капрун, Австрия. 

Следващото голямо състезание в Пампорово ще бъде 5-звездният старт по слоупстайл от Световния Сноуборд Тур и EQ за FIS, който ще се проведе по време на Pamporovo Freestyle Open от 13 до 18 март.

Facebook Comments