Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Кола удари прокурорка и сина й на пешеходна пътека в Смолян

Възрастен мъж удари с колата си „Форд Фиеста“ майка и дете на пешеходна пътека в Смолян. Оказа се, че това са прокурор Таня Димитрова и синът й, които пресичали по пътеката бул. „България“ между Младежкия дом и пощата, когато върху тях връхлетяла колата.

В дясната лента пред пешеходната пътека били спрели автомобили в колона, за да изчакат преминаването им. Прокурорката водела сина си за ръка докато пресичали. В лявата лента обаче, изпреварвайки колоната, ги удря кола, управлявана от 80-годишен шофьор.     

Свидетели разказват за възрастния шофьор, че отдавна е трябвало да му вземат книжката, защото е болен и не може да кара. Наскоро с него имало голям скандал заради друг пътен инцидент.

„Майката и детето са откарани в болницата. Първоначалните прегледи сочат не много сериозни наранявания, но им се правят пълни изследвания, за да се провери за вътрешни поражения“, каза окръжният прокурор на Смолян Тодор Деянов, който отишъл лично в болницата, за да се запознае със състоянието на пострадалите.

Той смята, че мястото следва да да бъде обезопасено. „Водих разговор с директора на полицията в тази връзка да се предприемат последващи мерки, тъй като не е първи инцидент там и това място крие рискове и опасности за здравето на хората“, заяви Деянов. 

От съдебната палата припомниха, че това не е първи случай на блъснат техен колега на същата пешеходна пътека. Преди две години там пострада съдията от Окръжен съд Дафинка Чакърова.

„Там е опасно, защото карат в двете ленти, в дясната спрат, обаче в лявата продължават и блъскат пешеходците, тъй като не ги виждат от автомобилите“, казват очевидци, които видели възрастния мъж силно да трепери. Според тях фордът е имал много дълъг спирачен път, което показва, че е карал с над 40 км в час.

Facebook Comments