Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Смесени българо-гръцки екипи пак ще патрулират в Ксанти през лятото

И през настоящото лято смесени българо-гръцки екипи ще патрулират на територията на Ксанти. Това станало ясно по време на проведена в Златоград вчера среща между директора на ОДМВР в Смолян ст. комисар Николай Димов и шефа на полицейската дирекция в Ксанти Йоанис Караманлис.

В прессъобщение до медиите се казва, че били обсъдени възможностите за предприемане на допълнителни мерки за гарантиране на сигурността на българските граждани при пътуванията им до съседна Гърция през летния сезон.

От двете страни на границата констатирали полезността от смесените полицейски екипи в Ксантийско през миналата година. Потвърдена е готовност тази практика да продължи и през настоящия летен сезон.

В хода на срещата били обсъдени и въпроси, свързани с мигрантския натиск на територията на Гърция и възможности за сътрудничество в тази област.

На нея присъствали директорът на РДГП в Смолян комисар Стоян Мандажиев, началникът на ГПУ в Златоград гл.инспектор Венимил Жухов и началникът на РУ-Златоград гл.инспектор Дичо Беширов.

Facebook Comments