Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Конфискуват апартамент и „Мерцедес“ на лихвар от Смолян

Апартамент в Смолян и лек автомобил „Мерцедес“ ще бъдат конфискувани на 57-годишен лихвар от областния град. Той ще трябва да заплати на държавата 35 781 лева – стойността на неправомерните му доходи, и 6000 лв. глоба, съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.

Присъдата на Здравко Б. е три години условно с петгодишен изпитателен срок и глоба на стойност 6000 лева. Съдът е наложил конфискация на част от имущество на З.Б. – апартамент в гр. Смолян и лек автомобил, марка „Мерцедес“. Мъжът  е осъден да заплати в полза на държавата 35 781 лева, която сума представлява равностойността на придобитите чрез престъплението неправомерни доходи, се сочи в съобщението.

Причината е извършване без разрешение на банкови сделки, за които се изисква лиценз от БНБ, като с дейността си е причинил на 9 лица значителни вреди и е получил значителни неправомерни доходи, общо в размер на 35 781 лева – престъпление чл. 252, ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

Присъдата беше обжалвана пред Апелативен съд – Пловдив, който изцяло я потвърди, а Върховният касационен съд с решение от 27.02.2018 г. е потвърдил решението му. Така, присъдата е влязла в законна сила и подлежи на изпълнение.

Facebook Comments