Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Внасят в АПИ доклада за срутището между Смолян и Мадан

До края на деня експертите, проучващи срутището на второкласния път между Смолян и Мадан, ще внесат в Агенция „Пътна инфраструктура“ доклада за извършените от тях огледи на свлачището, съобщиха от държавната структура.

Работната група бе сформирана със заповед на председателя на УС на АПИ инж. Дончо Атанасов и задачата й е да извърши подробен оглед и картировка на свлачището, да изготви становище за механизма и динамиката на свлачищно-срутищния процес и да даде препоръки за изпълнението на неотложни аварийни мероприятия за стабилизиране на участъка.

Път ІІ-86 Смолян – Мадан в района на село Тикале остава затворен заради опасността от свличане на скална маса. Алтернативният маршрут за тежкотоварните камиони е през Рудозем – Смилян, а за леките автомобили и по пътя Смолян – Фатово – Рудозем.

Основните изводи в доклада ще бъдат представени утре от 11,30 ч. на брифинг в АПИ от ръководителя на експертната работна група доц. д-р Стефчо Стойнев, който е ръководител на катедра „Хидрология и инженерна геология“ в Минно-геоложкия университет, и от председателя на УС на АПИ инж. Дончо Атанасов.  

Междувременно тази нощ се свлякоха нови количества земни маси и дървета по склона откъм село Търън, което доказва правотата на експертите, че свлачището все още е активно. Кадърът бе публикуван от кмета Явор Говедаров.

Facebook Comments