Легла, шкафчета и дюшеци дариха на болницата в Мадан  

Дарение от 45 нови регулируеми легла, толкова шкафчета и 50 дюшека получи общинската болница „Проф. д-р Константин Чилов“ в Мадан, съобщиха от местната администрация. Дарителите засега са предпочели да не им се споменават имената, но акцията е била по инициатива на кмета Фахри Молайсенов.

Оборудването е вече разпределено в няколко отделения на лечебното заведение. 

„Един от основните ни приоритети е грижата за хората и това всеки да получи здравни грижи – такива, каквито заслужава. Материалната база на общинското лечебно заведение е на може би повече от 50 год. И имаше спешната нужда от обновяване, като и от модерно обзавеждане. И въпреки, че средствата винаги не достигат за всичко, изказвам огромните си благодарности към дарителите, които се отзоваха на личната ми молба към тях“, е заявил градоначалникът.

Той обяснил, че с общи усилия вече са успели да сменят по-голямата част от легловата база на болницата. 

„Вярвам и съм убеден, че с новите придобивки ще бъде по-уютно за пациентите, както и за персонала в болницата. До дни се очаква да бъде завършено цялостното обновяване, което се прави в Детско и АГ-отделение, както и в Операционния блок“, съобщава още Молайсенов.

.

Facebook Comments