Любо Ганев се ангажира в Смолян и Пампорово да провеждат състезания по зимен волейбол

Кметът на Смолян Николай Мелемов проведе среща с единствения кандидат за председател на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев. В нея взе участие и зам.-кметът Марин Захариев.

Основната тема на разговора беше развитието на придобиващия все по-голяма популярност зимен волейбол. Легендарният Любо Ганев изрази готовност Смолян и Пампорово да бъдат в основата на бъдещи състезания и да се превърнат в своеобразен център за зимен волейбол през следващите години, съобщиха от местната администрация.

„Общината работи в много добро взаимодействие с ВК „Родопа Смолян“, като клубът дори организираше пилотно събитие по зимен волейбол за месец март“, отбеляза Мелемов.

С оглед специфичната обстановка и ограниченията заради COVID-19 беше предложено на този етап събитието да се отложи. Според прессъобщението договорено е в Смолян да бъде проведена среща през следващите месеци с представители на Eвропейската конфедерация по волейбол и Българската федерация по волейбол, където да се коментира провеждането на международни състезания през следващия зимен сезон.

Кметът Мелемов и Любо Ганев обсъдиха перфектната организация по финалния турнир за влизане във Висшата лига по волейбол, който се проведе в Смолян.

Българската федерация по волейбол отчита отличните условия в града, изградената нова зала, добрите постижения на местните отбори в националните надпревари по волейбол, както и повишения интерес на деца към волейбола в Смолян.

Градоначалникът пожела успех на Любо Ганев на предстоящото общо събрание на Федерацията и изрази желание да се засилят връзките по оста община, федерация, Волейболен клуб „Родопа“, за да може да продължи възраждането на волейбола в града. От своя страна Ганев засвидетелства пълната си подкрепа за повече събития в Смолян и развитието на младежкия и професионален спорт.