„Любов на тъмно“ – изненада за Св. Валентин очаква читатели в библиотеката

С „Любов на тъмно“ Регионалната библиотека в Смолян ще посреща своите читатели на 14-ти февруари – Деня на влюбените. Инициативата е специално за Свети Валентин, когато всеки посетител ще мое да заеме опакован любовен роман, съобщи Светла Хаджева – директор на РБ „Николай Вранчев“.

„Нарекли сме го роман-изненада, защото той не се вижда. Върху опаковката, която е с любовни сърчица и послания, има анотация за това какво съдържа книгата, но заглавието и авторът ще може да се видят едва след като читателят вече е извън сградата. Приготвили сме класически любовни романи от фонда на Регионалната библиотека, които според нас всеки през живота си трябва да прочете“, поясни Хаджиева.

Изненада има и за почитателите на Трифон Зарезан. Специално за тях са подбрани книги, описващи историята на виното и за българските традиции в Деня на лозаря.

От библиотеката отчитат предходната година като много успешна, преминала под знака на 60-годишния юбилей от нейното създаване. В края й са били наградени най-активните читатели в няколко категории за деца и възрастни, а също „Потребител на отдел „Читалня“ и „Дарител на годината“.

„Дарител на 2019-та година е дъщерята на вече покойния писател Любомир Левчев, която дари книги с автографи на различни писатели и поети, сред които Вера Мутафчиева, Свобода Бъчварова, Камен Калчев, Николай Христозов и други. Заглавията бяха обработени и вече са достъпни в специална колекция“, каза Хаджиева.