Любовна свада прерасна в кражба на кола и заплахи за убийство

44-годишен родопчанин от село Забърдо вчера открадна кола, заплаши собственика й с убийство, катастрофира, изостави колата и се скри.

Около 16.30 ч. 56-годишен мъж от същото село подал сигнал на тел.112. Човекът съобщил в полицията, че половин час по-рано пред ресторант е бил отнет стопанисваният от него товарен автомобил „Тойота Хайлукс“ с пловдивска регистрация, фирмена собственост.

Дежурна оперативна група при РУ-Чепеларе извършила оглед и намерила автомобила на около 200 метра от мястото на отнемане, претърпял катастрофа.

Установено било, че извършител на деянието е с 12 години по-млад от него мъж от същото село. Преди отнемането на автомобила между двамата мъже възникнала свада, породена от ревност. Спречкването било съпроводено със заплахи за убийство от страна на 44-годишния мъж.

Към настоящия момент той се укрива и полицията го издирва. Образувани са две досъдебни производства – за отнемане на автомобил и за закани за убийство, работата по които продължава.

Мъжът вчера следобед пиян изчакал човека, за който подозирал, че е любовник на жена му, пред ресторанта в селото. 56-годишният мъж паркирал джипа и по-младият се качил във возилото му, гонейки го по селските улици, разказват очевидци.

След кратка гонитба катастрофирал, оставил джипа, намерил брадва и с нея подгонил другия. Бягащият се скрил в кметството. Тогава местни хора се намесили и взели брадвата на ревнивеца, след което той се скрил.

„Сложни междуличностни отношения има намесени тук, но ние гледаме от криминална гледна точка в случая. Първо му се е заканил, след това взел колата му и я ударил. До снощи изчезналият не беше намерен. Укрил се е, но и ние не провеждаме масирани мероприятия чисто психологически, за да не се подплаши и да направи някаква глупост. Всичко може да се очаква в такъв момент“, обясни Николай Димов – старши комисар, директор на ОД МВР – Смолян.

Facebook Comments